Vad är Crossfit?

CrossFit är ett styrke- och konditionsprogram byggt på ”ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet”.

Vår värld är full av rörelser. Vi utför rörelser som stå, sitta, hoppa, kasta, lyfta, putta, dra, klättra och springa helt naturligt. Genom att träna dessa rörelser förbereder vi våra kroppar att bli bättre att kunna möta en utmaning, oavsett vilken den är. Med träningen vill vi uppnå ökad uthållighet för hjärtat och muskler, generell styrka, rörlighet, förmåga att utveckla kraft, snabbhet, balans, koordination och precision.

Ett pass hos CrossFit Kungälv
Passet börjar med en gemensam uppvärmning av varierad form. Uppvärmningen syftar till generell förbättring av dina kvalitéer och anpassas efter passets inslag av övningar. Därefter kommer fokus läggas på en eller ett fåtal grundläggande funktionell styrkeövningar, i varierande belastning och tempo. Passet avslutas oftast med en tuff och effektiv WOD (även kallad metcon) som kommer utmana och bygga upp din arbetskapacitet, generella kondition, styrka och smidighet. Övningarna i cirkeln anpassas efter varje deltagares kapacitet.

Storleken på gruppassen (max 12 st / TeamWOD 24 st) skapar en närhet mellan coachen och gruppdeltagarna som möjliggör bra feedback och pepp under hela passet. Du får den individuella coachingen som en personlig tränare erbjuder samtidigt som du får energin från övriga deltagare som ett vanligt gruppass erbjuder. Den kombinationen gör att träningen blir ännu säkrare, roligare och effektivare.

http://www.youtube.com/watch?v=lDZtGhlVxvM#action=share